Redovisning och bokföring

Sidan uppdaterades: 26 juni 2024

RF-SISU Skåne hjälper dig med kunskap och stöd om föreningens redovisning och bokföring. Vi erbjuder utbildningar och har sakkunniga som kan ge råd och guidning.

Idrottens redovisning

Även ideella föreningar ska följa bokföringslagen - annars riskerar de bestraffning. Riksidrottsförbundet(RF) har tagit fram ett stöd för att avlasta föreningarna i detta arbete. Bland annat har Idrottens Redovisning med Idrottens BAS-kontoplan, med information, rådgivning och förslag till förenklat årsbokslut, tagits fram. Läs mer om Idrottens Redovisning

Bokföringslagen (BFL) ställer krav på hur bokföringen ska hanteras i ideella föreningnar. När lagstiftningen föreskriver att föreningen är bokföringsskyldig innebär det att föreningens styrelse är skyldig att se till och att se till att föreningen följer gällande lagstiftning.

Bokföring

Vi vet att ekonomihanteringen många gånger känns betungande både i förbund och förening och vi försöker därför hitta partners som tillsammans med oss kan bidra med att underlätta detta. RF har idag två erbjudande kring bokföring och fakturering.

Fortnox

Fortnox erbjuder bokföring, fakturering och attest till samtliga organisationer inom svensk idrott som är anslutna till RF och använder IdrottOnline till ett förmånligt pris.

Du ansluter dig till tjänsten genom att i IdrottOnline klicka på "Aktivera Fortnox" i applikationen "Avgifter".

Mer om Fortnox erbjudande

Visma

Med en integration till Visma eEkonomi är det möjligt för idrottsorganisationer att synkronisera sina avgifter från IdrottOnline, där underlaget finns, till Visma eEkonomi där de kan hantera sin fakturering- och bokföring.

Allt för att underlätta organisationens ekonomihantering.

Mer om Vismas erbjudande

E-bokföring via Swedbank

Swedbank erbjuder 40% rabatterat pris på e-bokföringstjänsten samt fakturering med autoavprickning. Även Swedbanks E-bokföring har möjligheten att integrera med idrottOnline kostnadsfritt.

Du ansluter dig till tjänsten genom att lämna intresseanmälan online, besök ditt lokala Swedbank kontor eller kontakta telefonbanken på 0771-22 11 22.

Mer om Swedbanks e-bokföring

Banktjänster

Idrottsföreningar erbjuds bland annat en trygg och enkel helhetslösning för att hantera föreningens ekonomi. Erbjudandet består av ett antal bastjänster som konto, bankgiro, internetbank och mobilbank företag. Bland tilläggstjänsterna finns bland annat Swish, bankkort business och e-bokföring. Genom Swedbanks e-bokföring bokför du direkt från föreningens bankkonto i internetbanken och slipper därmed dubbelarbete och får mer tid över till annat.

Mer om föreningserbjudande Idrott

För special- och distriktsidrottsförbund finns ett avtal om banktjänster mellan Swedbank och RF som innehåller ett heltäckande koncept gällande förbundens hantering av sin ekonomi.

För special-, distrikt- och specialdistriktsidrottsförbund finns även ett avtal om Visa businesskort med betalansvar för antingen förbund eller individ.

Mer om Swedbank och Sparbankernas erbjudanden till idrotten

SISAB - Bokföringshjälp

RF-SISU Skåne har startat Skånes Idrottsförbunds Service AB (SISAB) för att underlätta för er ekonomi och administration, så att ni får mer tid till idrott och utveckling av er verksamhet. Läs mer om SISAB

Utbildningar

Hitta utbildningar inom ekonomi och bokföring.

Ta gärna del av Skatterverkets webbseminarium för att får mer kunskap inom olika ämnen som berör skatt.

Ta gärna hjälp av Swedbank för att prata ekonomi med föreningens ungdomar

Swedbank erbjudande

Sidan publicerades: 18 oktober 2022