Stöd och verktyg

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Föreningsbesöket

Hjälp från er förenings idrottskonsulent är det absolut bästa stödet ni kan få. Hjälp att göra en genomlysning av föreningens behov inom folk- och utbildningsområdet.

Läs mer om föreningsbesöket

Lärande material

Som stöd för folkbildning och det goda samtalet i grupp finns en mängd lärgruppsplaner - material - att utgå från. Kanske kan väntande föräldrar diskutera värdegrund eller planera volontärinsatser under barnen träningstillfälle? Bli inspirerad och hitta material som er förening kan ta hjälp av.

Hitta lärgruppsplaner

Digitalt lärande

Vi hittar mer och mer vägar att utbilda och lära oss saker. Mycket kan göras digitalt och det finns många plattformer för idrottsrörelsen att verka i och inspireras av.

Få tips och hitta digitala utbildningar

Utbildningswebbar

Till flera av SISU Idrottsutbildarnas och idrottsrörelsens utbildningar ingår digitala utbildningsplattformar, så kallade utbildningswebbar. Du har på olika sätt möjlighet att ta del av utbildningarna.

Läs mer om och hitta webbar

Podcast - Här pågår föreningsidrott

Här pågår föreningsidrott är en podcast med fokus på föreningsidrott. I podden träffar vi experter, förebilder, ledare, aktiva och många andra för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar.

Läs mer om Här pågår föreningsidrott

SISU Förlag (tidigare SISU Idrottsböcker)

SISU Idrottsböcker har från och med 1:a februari 2022 bytt namn till SISU Förlag för att spegla omfattningen av hela sin verksamhet som idrottens förlag.

Om SISU Förlag

SISU Förlag är idrottens förlag. Sedan 1992 har vi verkat för att utveckla idrotten och förbättra hälsa och livskvalitet hos den breda allmänheten. Det har varit en spännande resa från tryckt media med klassisk bokproduktion till att vi nu lägger allt större fokus på digitala lösningar. Vi tar fram utbildningsmaterial som är tillgängliga och pedagogiska – både i tryckt, digital och blandad form. Allt för att vara med och utveckla idrottens utbildningar.

SISU Förlags webbplats

 

Sidan publicerades: 3 november 2022

LYSSNA PÅ PODDEN

Nya avsnitt varannan vecka med intressanta teman och spännande experter.

Tre idrottskonsulenter som diskuterar engagerat

Alla föreningar har möjlighet att få hjälp och stöd av RF-SISU Skånes idrottskonsulenter som därmed också stöttar specialidrottsförbunden.