Nytt stöd ska få fler äldre i rörelse

Nu kan idrottsföreningar söka ett helt nytt stöd från Riksidrottsförbundet med målsättningen att sätta fler äldre personer i rörelse.

Sidan uppdaterades: 16 november 2023

Mellan den 15 mars och den 30 april går det att söka ett nytt ekonomiskt stöd som ska hjälpa idrottsföreningar att nå fler äldre. Det är ett engångsstöd på 3000 kronor och om föreningen ansöker kan det vara starten för en långsiktig satsning på äldre.

Ansökan görs i IdrottOnline via Riksidrottsförbundet och heter Verksamhetsstöd IF 65+ - Riksidrottsförbundet (inte via RF-SISU Skåne).

-Vi vill betona att det nya stödet även riktar sig till idrottsföreningar som inte har seniorverksamhet idag, men som är intresserade av att få igång seniorverksamhet under 2023, säger Sofi Andersson Lantz på RF-SISU Skåne.

Fram till 2025 kommer föreningar ha möjlighet att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre och då på olika sätt få stöd från de nationella idrottsförbunden och RF-SISU distrikten.

-Idrottsrörelsen har mycket att vinna på att nå fler äldre. I forskning beskrivs de som ovärderliga för föreningarna. Dessutom vet vi att idrottsrörelsen kan göra stor skillnad för pensionärer som får ett socialt sammanhang och såklart många hälsofördelar, säger Aila Mengüc sakansvairg Idrott 65+ på Riksidrottsförbundet.

Relaterade länkar:

Seniorbarometern – Rapport om idrott för äldre (YouTube)

Äldre och föreningsidrotten (YouTube)

Läs artikeln "De beskrivs som ovärderliga" i dess helhet på Riksidrottsförbundets webbsida.

Sidan publicerades: 15 mars 2023