250 idrottsledare i Skåne hyllas med stipendier för goda insatser

250 skånska idrottsledare hyllas med stipendier för sitt engagemang inom barn- och ungdomsidrotten i regionen. Skånes Idrottsledarstipendier delas ut sedan 2006 av Sparbanksstiftelserna i Skåne* tillsammans med RF-SISU Skåne och nu är stipendiaterna utsedda.

Sidan uppdaterades: 15 maj 2023

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för inte bara enskilda individer utan också för samhällets utveckling i stort, då ledarna ofta blir förebilder för de unga.

Skånska idrottsföreningar har under vintern haft möjlighet att nominera två ledare, under förutsättning att ledarna inte är av samma kön, till årets idrottsledarstipendier. Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till dennes förening för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet.

Under april och maj har stipendierna delats ut och en av årets mottagare är Mina Westesson på LUGI Gymnastikförening. Mina är 19 år men har trots sin unga ålder redan varit engagerad som ledare i flera år. Hon tränar tre olika lag där de yngsta barnen är 7 år och de äldsta 12.

-- Det känns jättefint att vara en del av barnens utveckling och följa deras gymparesa. Jag tycker det är viktigt att göra samhällsnytta och uppmuntra till mer fysisk aktivitet. Jag är väldigt glad för det här stipendiet och att föreningen ser mitt arbete, säger Mina Westesson.

Sedan starten 2006 har 3 600 idrottsledarstipendier delats ut inom ramen för projektet.

-- Efter pandemi och de utmaningar vi alla haft är det extra glädjande att vi än en gång har möjlighet att hylla 250 engagerade skånska idrottsledare, tack vare Sparbankstiftelserna i Skåne. Dessa ledare är grunden i den skånska idrottsrörelsen och tack vare dem så håller vi igång föreningslivet för våra barn och unga så att de har möjlighet att utöva sin idrott, säger Patrik Karlsson, distriktsidrottschef på RF-SISU Skåne.

www.skanesidrottsledare.se finns en sammanställning med årets alla idrottsledarstipendiater i Skåne.

* Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Skåne och Stiftelsen Gripen.

Sidan publicerades: 15 maj 2023