Bygg för Skånes hälsa

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

EN ARENA FÖR SÅ MYCKET MER

Vi vill lyfta fram de skånska idrottsplatserna, ishallarna och simhallarna. Basketplanerna, skateparkerna och ridhallarna. Inte bara för de platser de är, utan framförallt för det som de gör möjligt. De uppoffringar som görs, vänskapsband som knyts och hjältedåd som utförs. De som vinner tillsammans och de som förlorar tillsammans. Spontanrörelse istället för stillasittande. Olikheter som får vara oviktiga och gemenskap som får betyda allt. Vi vill hylla dem för att de ger idrotten möjligheten att vara Skånes största samhällsbyggare, utan att egentligen ha det för avsikt. Våra idrottsplatser är arenor för alla – och samtidigt är de arenor för så mycket mer.

Fotoutställning på Malmö Central

Genom Riksidrottsförbundets kampanj ”Bygg för vår hälsa” kan du skriva till kommunstyrelsens ordförande i den kommun där du bor och påpeka hur viktiga idrottsplatserna är. De senaste 25 åren har Sveriges befolkning ökat med 1,1 miljoner. Trots det finns det fortfarande samma antal idrottsanläggningar. Samtidigt menar flera studier att två av tre unga i Sverige rör på sig för lite. Med en god tillgång till idrottsplatser är 43% mer benägna att motionera regelbundet. Det är därför viktigare än någonsin att idrotten får ta plats när man bygger, renoverar, planerar och prioriterar framåt.Har ni frågor eller vill beställa en tavla? Skicka mail till alexander.holmqvist@skaneidrotten.se för mer information.

Projektet ”Arenor för så mycket mer” är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, kommunikationsbyrån NocNoc och fotograf Felix Gerlach. Felix har sina rötter i arkitekturfoto och skapar visuellt tilltalande bilder genom att hitta byggnaders grafiska linjer och former. Detta kombineras med liv och rörelse vilket gör att bilderna fångar intressanta och spännande historier. Felix har arbetat med flertalet stora arkitektbyråer och tidskrifter, samt haft utställningar runt om i Sverige. ”Jag tilltalades direkt av idén och möjligheten att få hylla skånes idrottsplatser med hjälp av mina bilder. Jag har försökt fånga skönheten i såväl gamla som nya idrottsplatser, och samtidigt lyfta fram den möjligheten de skapar.” berättar Felix.

Brottningshallen i Hästveda
C-hallen i Kristianstad
Sandskogens Idrottsplats
Malmö Roddklubb
Spontanidrottsplats i Österäng
Crime City Hall, Malmö
Ridhuset i Klagshamn
Kirseberg Ishall

Sidan publicerades: 21 oktober 2022