Stöd till förening

Sidan uppdaterades: 9 december 2022

RF-SISU Skånes uppdrag är att stötta föreningar i deras verksamhet och hjäpa till utveckling och hållbarhet. I detta avsnitt hanterar vi

Bilda förening

Vem som vill kan bilda förening. RF-SISU Skåne stöttar idag 2200 Skånska idrottsföreningar (knutna till Riksidrottsförbundet) - men det får gärna bli fler. RF-SISU Skåne kan hjälpa dig om du har frågor kring att bilda förening men här hittar du lite tips och råd att börja med.

Hur att starta en förening, stadgar, namn, medlemskap i idrottsrörelsen med mera.

Läs mer om att bilda förening

Driva förening

För att driva en förening krävs det kunskap inom en hel del områden. RF-SISU Skåne erbjuder föreningar relevanta utbildningar och stöttning. Ta kontakt med föreningens idrottskonsulent på RF-SISU Skåne, så leder vi er rätt.

I detta avsnitt kan du läsa mer om årsmöte, IdrottOnline, byta namn, hyra lokal, arbetsgivaransvar, försäkringar, föreningsdrift av anläggning. Arbetstillstånd för idrottare och tränare, skatter samt att ombilda eller lägga ner föreningen med mera.

Läs mer om att driva förening

Redovisning och bokföring

RF-SISU Skåne hjälper dig med kunskap och stöd om föreningens redovisning och bokföring. Vi erbjuder utbildningar och har sakkunniga som kan ge råd och guidning.

Läs mer om idottens redovisning, bokföring, banktjänster samt RF-SISUs stöd inom detta område.

läs mer om redovisning och bokföring

Sidan publicerades: 27 september 2022