Intresseanmälan för förening som vill erbjuda aktiviteter

Sidan uppdaterades: 20 april 2023

Senior Sport School är ett samverkansprojekt mellan Region Skåne, RF-SISU Skåne och aktuell kommun. Vill ni som idrottsförening anmäla ert intresse att medverka i Senior Sport School när just er kommun är aktuell?

När en Senior sport school skola genomförs i någon av de skånska kommunerna bidrar kommunens idrottsföreningar med träningsaktiviteter anpassade för seniorer. Idrottsföreningarna erbjuder 1-2 träningspass och får möta en härligt grupp seniorer och får samtidigt en god möjlighet att visa upp sin verksamhet samt rekrytera nya medlemmar.

Gruppen består av seniorer från 60 år och är ca 25 st i sin grupp. Oftast sker träningarna dagtid, förmiddagar. Men vid behov jobbar vi med anpassningar för att möta föreningarnas möjligheter till medverkan.

Vi välkomnar föreningar som redan idag har verksamhet för seniorer eller som vill komma igång med verksamhet. Vi ser Senior sport school som ett hälsoäventyr, en pusselbit i samhället kring hälsosamt åldrande och anser att alla våra idrotter kan anpassas för seniorer. Tillsammans kan vi ha en dialog om hur ett träningspass hos er förening kan se ut.

Vi söker nu fler föreningar som vill vara med på resa. Välkomna att anmäla ert intresse genom att svara på några korta frågor, så tar vi kontakt med Er!

För frågor kontakta Sofi.andersson@rfsisu.se tele 010- 476 57 67

Sidan publicerades: 1 november 2022

Kontakt

Sofi Andersson Lantz

Idrottskonsulent

010 - 476 57 67

Regional samordnare för Senior Sport School samt Idrott och funktionsnedsättning